Τα καθαρά και λευκά δόντια είναι σημαντικός παράγοντας για ένα εντυπωσιακό χαμόγελο και κατ’ επέκταση μία αξιοπρόσεκτη παρουσία. Η λευκότητα των δοντιών σταδιακά χάνεται και τα δόντια αποκτούν πιο κίτρινο χρώμα με το πέρασμα των χρόνων.

Μπορείς να αποκτήσεις λευκότερα δόντια με θεραπείες κατ’ οίκων, με την αγορά προϊόντων λεύκανσης δοντιών ή ακόμα και με εξειδικευμένη θεραπεία λεύκανσης σε κάποιο κατάστημα. Μετά το πέρας των θεραπειών λεύκανσης, παρόλα αυτά, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα προκειμένου να διατηρήσεις περισσότερο το λευκό των δοντιών σου.

 1. Θεραπείες λεύκανσης δοντιών στο σπίτι
  Υπάρχει μία σειρά από προϊόντα διαθέσιμα προς χρήση που μπορείς να κάνεις και μόνος σου στο σπίτι, όπως για παράδειγμα λευκαντικές οδοντόκρεμες, στοματικό διάλυμα και ταινίες λεύκανσης προς αποφυγήν των ενδεχόμενων κίτρινων κηλίδων στα δόντια.
 2. Πρακτικό κιτ με τα απαραίτητα για μια κατ’ οίκον λεύκανση
  Αυτά τα βαλιτσάκια είναι εφοδιασμένα με τα κατάλληλα προϊόντα που απομακρύνουν αποτελεσματικά λεκέδες από καφέ στα δόντια και που αφήνουν τα δόντια σου με ένα όμορφο λευκό χαμόγελο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται συνήθως και μασελάκι λεύκανσης δοντιών.
 3. Σπιτικά γιατροσόφια
  Το πιο γνωστό γιατροσόφι είναι το βούρτσισμα με baking soda. Η κατανάλωση επίσης διαφόρων φρούτων και λαχανικών ( μήλα, αχλάδια, σέλινο, καρότα κλπ.) μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό μιας και ενισχύουν την παραγωγή σάλιου το οποίο απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών από τα δόντια και τα κάνει λευκότερα.
 4. Επίσκεψη σε κατάστημα SmileWorks
  Μία θεραπεία λεύκανσης είναι πιο αποτελεσματική σε ανθρώπους που έχουν υγιή δόντια χωρίς γέφυρες ή γεμίσματα καθώς σε αντίθετη περίπτωση η λεύκανση αυτών των επιπρόσθετων και συνάμα τεχνητών σκευασμάτων είναι πρακτικά δύσκολη. Η λεύκανση δοντιών θα διαπιστώσεις πως μπορεί να σου φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στο χαμόγελό σου.
 5. Μείωσε την κατανάλωση ζάχαρης
  Για τα δόντια σου και για τη γενικότερη υγεία σου προσπάθησε να αποφεύγεις τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης. Το πρόβλημα της δημιουργίας κίτρινων κηλίδων πάνω στα λευκά σου δόντια σταδιακά οξύνεται αν η κατανάλωση προϊόντων με ζάχαρη δεν γίνεται με φειδώ.
 6. Κόψε το τσιγάρο
  Η επίδραση των αποτελεσμάτων μιας λεύκανσης δοντιών χάνεται όταν ο υποβαλλόμενος συνηθίζει να καπνίζει πολύ. Ο καπνός μπορεί να προκαλέσει επίμονους λεκέδες στο σμάλτο των δοντιών και καταφέρνει να εισχωρεί στις ρωγμές αυτού και να το καταστρέφει. Οπότε, ένα απλό βούρτσισμα δεν είναι αρκετό στην περίπτωση αυτή.
 7. Απόφυγε φαγητά και ποτά που προκαλούν αποχρωματισμό
  Μπορείς εύκολα να καταλάβεις ποια φαγητά προκαλούν λεκέδες στα δόντια. Τα φαγητά που θα άφηναν λεκέ στα ρούχα σου τείνουν να είναι και αυτά που λερώνουν τα δόντια σου. Οπότε καλό είναι να τα αποφεύγεις. Μερικά λοιπόν από τα πιο γνωστά φαγητά που προκαλούν κηλίδες είναι ο καφές, το τσάι, οι σόδες, οι χυμοί και γενικά τα πιο σκουρόχρωμα φαγητά και ποτά.
 8. Μην ξεχνάς το ξέπλυμα του στόματος
  Πολλά από τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία μας και συνιστώνται προς κατανάλωση είναι επίφοβα για τη δημιουργία λεκέδων στα δόντια. Για παράδειγμα το κρασί, ο χυμός σταφυλιού και μούρων, κ.α. Καθώς λοιπόν δεν είναι σωστή η συμβουλή για μείωση της κατανάλωσης αυτών, πρέπει να θυμάσαι να ξεπλένεις το στόμα σου κάθε φορά που καταναλώνεις κάτι από αυτά.
 9. Ξέπλυνε, χρησιμοποίησε νήμα και βούρτσισε
  Το τρίπτυχο μιας επιτυχημένης καθαριότητας και φροντίδας των δοντιών είναι το ξέπλυμα του στόματος μετά την κατανάλωση τροφών (ειδικά αν πρόκειται για φαγητά που κιτρινίζουν τα δόντια), βούρτσισμα σε καθημερινή βάση τουλάχιστον δύο φορές (συνιστάται η χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας) καθώς και τακτική χρήση οδοντικού νήματος.
 10. Χορήγηση φαρμάκων
  Η χορήγηση φαρμάκων όπως η τετρακυκλίνη και άλλα θεραπευτικά στοματικά διαλύματα προκαλούν κηλίδες στα δόντια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι θεραπείες λεύκανσης μόνο, δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Αν λοιπόν το πρόβλημα είναι σοβαρότερο, ο γιατρός είναι εκείνος που θα βρει τη λύση είτε με σφράγισμα, είτε με γέμισμα, προκειμένου τα δόντια σου να αποκτήσουν το λευκό που πάντα επιθυμούσες.

 
Κλείστε τώρα το δικό σας ραντεβού στην SmileWorks!

Loading...