Ένα λαμπερό χαμόγελο συνοδευόμενο από ένα υγιές στόμα και δόντια, είναι ο καθρέφτης της πρώτης εικόνας που έχουν οι άλλοι για το άτομο μας. Μια κακή στοματική υγιεινή είναι κάτι που σίγουρα κανένας δεν επιθυμεί. Η περιοχή της στοματικής κοιλότητας είναι ένα “ευχάριστο” περιβάλλον για την δημιουργία και τον πολλαπλασιασμό ουκ ολίγων βλαβερών μικρο-οργανισμών. Ας δούμε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές που θα συμβάλουν στην βελτίωση της υγείας των δοντιών σας.

  1. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα γλυκά, τουλάχιστον περιορίστε τα όσο μπορείτε. Τα σάκχαρα που περιέχουν, μεταβολίζονται από τα βακτήρια του στόματος και στην συνέχεια διασπώνται σε οξέα, καθιστώντας τα υπέυθυνα για την δημιουργία τερηδόνας. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο 2 φορές τον χρόνο για καθαρισμό και έλεγχο, όχι μόνο θα αντιμετωπίσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, αλλά θα λειτουργήσει και σαν ασπίδα προστασίας και πρόληψης στην μακροχρόνια υγεία των δοντιών σας.
  2. Διακόψτε το κάπνισμα. Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις του σε πολλά όργανα του ανθρώπινου σώματος, κάνει μεγάλο κακό και στην στοματική σας υγεία. Συνδέεται πολύ στενά με την κακή αναπνοή, το κιτρίνισμα των δοντιών, προβλήματα στα ούλα που οδηγούν στην περιοδοντική νόσο, ακόμα και σε σοβαρότερες παθήσεις, όπως είναι ο καρκίνος του στόματος. Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν είναι επιθυμητά από κανέναν, οπότε το να βγάλετε το τσιγάρο απ’ την ζωή σας, μόνο για καλό μπορεί να είναι.
  3. Αντικαταστήστε την κοινή οδοντόβουρτσα, με μία ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη. Είναι γεγονός πως όσοι την έχουν χρησιμοποιήσει, διαπίστωσαν ότι τους βοήθησε να έχουν μια καλύτερη υγεία στα δόντια τους. Σε αντίθεση με τις κοινές, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες επιτυγχάνουν αποτελεσματικότερο καθαρισμό, αφαιρώντας περισσότερη πλάκα, η οποία είναι και η κύρια αιτία εμφάνισης ουλίτιδας. Συνδυάζοντας τη χρήση της με οδοντικό νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια, το επιθυμητό αποτέλεσμα φθάνει σε υψηλότερα επίπεδα.
  4. Αναβαθμίστε το χαμόγελο σας. Κανένας ή κατ’ εξαίρεση ελάχιστοι είναι αυτοί που γεννήθηκαν με ιδανικό σχηματισμό δοντιών, χωρίς καμιά ατέλεια. Η επιστήμη και η οδοντιατρική στις μέρες μας, είναι σε θέση να επέμβουν και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα αισθητικής με εκπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι η ανάπλαση του σχήματος ενός δοντιού, ο στόχος για την απόλυτη “ευθεία” στο εσωτερικό του στόματος και σίγουρα η πρωτοποριακή μέθοδος της λεύκανσης δοντιών, είναι μικρο-επεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην αισθητική και θα βελτιώσουν την εικόνα του χαμόγελου σας.

Κλείστε τώρα το δικό σας ραντεβού στην SmileWorks!

Loading...